Jadłospisy

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 20.01.20 DO 31.01.20

DATA

II ŚNIADANIE

Poniedziałek

20.01.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, KIEŁBASĄ KRAKOWSKĄ , POMIDOREM, SZYNKĄ WYKWINTNĄ I OGÓRKIEM ZIELONYM , SAŁATĄ . HERBATA Z CYTRYNĄ . JABŁKA i MELON.

Alergeny (1,7,11).

Wtorek
21.01,.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SERKIEM ŚNIADANIOWYM I RZODKIEWKĄ , SEREM ŻÓŁTYM, I POMIDOREM, KAKAO, POMARAŃCZE I KIWI.

. Alergeny (1,7,11).

Środa

22.01.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM , PÓŁMISEK WĘDLIN, SERÓW, BUKIET WARZYW, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA I WINOGRONO.
Alergeny (1,7, 11).

Czwartek

23.01.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM DWA RODZAJE WĘDLIN Z OGÓRKIEM ZIELONYM, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ , HERBATA OWOCOWA, MANDARYNKI I KAKI.Alergeny(1,3,7,11).

Piątek

24.01.20

PŁATKI KI OWSIANE NA MLEKU Z JABŁKIEM, CHAŁKA Z MASŁEM DŻEMEM MORELOWYM, PIECZYWO MIESZANE Z SEREM MOZZARELLĄ I POMIDOREM, HERBATA Z CYTRYNĄ , BANANY I MARCHEWKA. Alergeny (1,7,11).

Poniedziałek

27.01.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, POLĘDWICĄ I OGÓRKIEM KISZONYM, KIEŁBASĄ Z SZYNKI I PAPRYKĄ HERBATA Z CYTRYNĄ, MARCHEWKA DO POCHRUPANIA, JABŁKA. Alergeny(1,7, 11).

Wtorek

28.01.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM Z SERKIEM WANILIOWYM , SEREM MOZZARELLĄ I POMIDOREM. KAWA INKA MANDARYNKI I JABŁKA.Alergeny(1,7, 11).

Środa

29.01.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM PASTĄ Z TUŃCZYKA, JAJKIEM NA TWARDO Z RZODKIEWKĄ, KIEŁBASĄ SZYNKOWĄ I PAPRYKĄ. HERBATA Z CYTRYNĄ. BANANY I POMARAŃCZE.Alergeny(1,3,4,7, 11).

Czwartek

30.01.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, POMIDOREM, PARÓWKA NA GORĄCO, HERBATA OWOCOWA,JABŁKA .Alergeny(1,7, 11)

Piątek

31.01.20

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU BUŁKA Z BIAŁYM SEREM I POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI, PIECZYWO CIEMNE Z SEREM ŻÓŁTYM I POMIDOREM, HERBATA Z CYTRYNĄ. POMARAŃCZE Alergeny(1,7, 11)

 

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa,) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

JADŁOSPIS 20-31/01/ 2020

 

 

OBIAD

ZUPA

PODWIECZOREK

20.01

- KARKÓWKA DUSZONA

- ZIEMNIAKI PUREE

- SUR. Z KAP. PEKIŃSKIEJ

- ZRÓDŁO BIAŁKA (WP.)

KAPUŚNIAK Z

ZIEMNIAKAMI

I WARZYWAMI

- BANAN

- GALARETKA

 

21.01

- BURITO WOŁ . W

- TORTILLI PSZENNEJ

- Z SOSEM POMIDOROWYM

- ŹRÓDŁ BIAŁKA( WOŁ.)

 

KALAFIOROWA

ZIEMNIAKAMI

I WARZYWAMI

- RYŻ

- Z JABŁKIEM PRAŻONYM

22.01

- MAKARON ŚWIDERKI

- Z SEREM BIAŁYM

- ŹRÓDŁO BIAŁKA (SER. )

SZCZAWIOWA Z

ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI

 

- JOGURT TRUSKAWKOWY

23.01

- GULASZ WP.

- KASZA WIEJSKA

- SUR. Z CZERWONEJ KAP.

- ZRÓDŁO BIAŁKA (WP.)

KRUPNIK

Z ZIEMNIAKAMI

I WARZYWAMI

 

- KISIEL

- HERBATNIKI

 

 

24.01

- PALUSZKI RYBNE

- ZIEMNIAKI PUREE

- MARCHEWKA GOT.

-ZRÓDŁ. BIAŁKA(RYBA)

BIAŁY BARSZCZ

Z ZIEMNIAKAMI

I WARZYWAMI

 

- BUDYŃ

- JABŁKO

 

 

 

27.01

- PAŁKI Z KURCZAKA PIECZ. RYŻ , SUR. Z SAŁ. LODOWEJ

ŹRÓDŁO BIAŁKA (DRÓB.)

JARZYNOWA

ZIEMNIAKAMI

I WARZYWAMI

 

- MAKARON Z TRUSKAWKAMI

 

 

28.01

- PULPETY W SOSIE WŁ.

- ZIEMNIAKI PUREE

- FASOLKA PAROWANA

( ZRÓDŁO BIAŁKA WP.)

 

POMIDOROWA

Z RYŻEM

I WARZYWAMI

 

- BUŁKA CYNAMONOWA

- POMARAŃCZA

29.01

- PIEROGI Z SEREM

- SMIETANA 18%

- ZRÓDŁO BIAŁKA (SER.)

 

KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY

ZIEMNIAKAMI

Z WARZYWAMI

- PIECZYWO PSZENNE

- PASZTET DROB.,MASŁO

- OGÓREK KISZONY

30.01

- SCHAB SOUTE

- ZIEMNIAKI OPIEKANE

- SUR. BIAŁEJ KAP.

ZRÓDŁO BIAŁKA (WP.)

 

RYŻOWA

ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI

- ROGAL DROŻDZOWY

Z JABŁKIEM

 

 

31.01

- RYBA SOUTE WARZYWACH

- ZIEMNIAKI PUREE

- SUR. KISZ KAP.

- ZRÓDŁO BIAŁKA ( RYBA )

 

ROSÓŁ

Z MAKARONEM

- SERNIK NA ZIMNO

Z GALARETKĄ