Jadłospisy

 

JADŁOSPIS OD DNIA 10.06 do 19.06.19

DATA

II ŚNIADANIE

Poniedziałek

10.06.19

PIECZYWO ZAPIEKANE Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTYM, SZYNKĄ I SZCZYPIORKIEM, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.

Alergeny(1,7, 11).

Wtorek
11.06.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, JAJKIEM GOTOWANYM Z RZODKIEWKĄ, SEREM ŻÓŁTYM I POMIDOREM,KAKAO, TRUSKAWKI Alergeny (1,3,7,11).

Środa

12.06.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM , PÓŁMISEK WĘDLIN I SERÓW, BUKIET WARZYW, HERBATA Z CYTRYNĄ, ARBUZ
Alergeny (1,7, 11).

Czwartek

13.06.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM I POMIDOREM, PARÓWKA NA GORĄCO, HERBATA Z CYTRYNĄ, TRUSKAWKI.Alergeny(1,3,7

Piątek

14.06.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, TWAROŻKIEM Z TRUSKAWKAMI, HERBATA OWOCOWA, JABŁKA . Alergeny (1,7,11).

Poniedziałek

17.06.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SZYNKĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, PASZTETEM Z DROBIUI POMIDOREM, HERBATA Z CYTRYNĄ, TRUSKAWKI

Alergeny(1,7, 11).

Wtorek

18.06.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM , SERKIEM WANILIOWYM, SEREM MOZZARELLĄ I POMIDOREM, KAWA NA MLEKU, OWOCE .
Alergeny (1,3, 7, 11).

Środa

19.06.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PÓŁMISEK WĘDLIN I SERÓW, BUKIET WARZYW, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.
Alergeny (1,7, 11).

 

JADŁOSPIS OD 18.06 – 28.06

 

 

 

DATA

OBIAD

PODWIECZOREK

18.06

SZCZAWIOWA Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI, INDYK W SOSIE BRZOSKWINIOWYM, RYŻ, BUKIET WARZYW (ŹRÓDŁO BIAŁKA DRÓB)

BUDYŃ MALINOWY I JABŁKO.

19.06

ZACIERKOWA Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI, SCHAB SOUTE Z PIECZARKAMI, ZIEMNIAKI PURE SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, ŹRÓDŁO BIAŁKA WIEPRZOWINA)

ARBUZ I DROŻDŻÓWKA

24.06

JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI, GULASZ DROBIOWY KASZA GRYCZANA, OGÓREK ŚWIEŻY Z KOPERKIEM (ŹRÓDŁO BIAŁKA DRÓB)

RYŻ Z JABLKIEM

25.06

OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI, SPAGHETTI BOLOGNESE, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ ŹRÓDŁO BIAŁKA WIEPRZOWINA)

PIECZYWO, MASŁO, SER BIAŁY ZE SZCZYPIORKIEM, POMIDOR

26.06

ROSÓŁ Z MAKARONEM, PIEROGI Z MIĘSEM OKRASZONE CEBULKA, ŹRÓDŁO BIAŁKA WP. I DRÓB)

BANAN I GALARETKA

27.06

KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI, KOTLET Z PIERSI PANIER. ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI, ŹRÓDŁO BIAŁKA DRÓB)

BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ Z MALINAMI

28.06

BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI, PALUSZKI RYBNE 3 SZT, ZIEMNIAKI, SUR Z KISZONEJ KAPUSTY (ŹRÓDŁO BIAŁKA RYBA)

SEZAMKI I JABŁKO

 

 

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa,) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.