Jadłospisy

 

JADŁOSPIS OD DNIA 23.10 – 10.11.2017

 

DATA

II   ŚNIADANIE

Poniedziałek 23.10

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, kiełbasą krakowską, serem żółtym i rzodkiewką, herbata z cytryną, jabłko.

Wtorek    

24.10

Granola owocowa z mlekiem,  pieczywo mieszane z masłem, serkiem„Danio”, herbatka miętowa, jabłka.

Środa

25.10

Pieczywo mieszane z masłem, pomidorem, parówka na gorąco, herbata z cytryną, marchewka.

Czwartek

26.10

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, szynka, i ser żółty,  ogórkiem kiszonym, pomidor, herbata z cytryną , jabłko.

Piątek

27.10

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, chałka z masłem, , kakao i banany.

Poniedziałek

30.10

Pieczywo mieszane zapiekane z serem żółtym, polędwicą i pieczarkami, herbata z cytryną, jabłka.

Wtorek

31.10

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka i jajka z ogórkiem kwaszonym, szynką z indyka i pomidorem, herbata z cytryną , banan i marchewka.

Środa

1 listopad

Czwartek

02.11

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką , serem żółtym, papryką i pomidorem, herbata z cytryną, winogrono i marchewka.

Piątek

03.11

Płatki kukurydziane na mleku, ciemne pieczywo z serkiem śmietankowym,  kleksem dżemu truskawkowego, herbatka owocowa, jabłka.

Poniedziałek

06.11

Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z drobiu, szynką , ogórkiem świeżym i pomidorem, herbata z cytryną, gruszki.

Wtorek

07.11

Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, jajecznica, kakao i jabłko.

Środa

08.11

Płatki owsiane na mleku z jabłkiem i cynamonem, pieczywo z masłem i serkiem „Danio”, herbata z cytryną, banan i marchewka.

Czwartek

09.11

Pieczywo mieszane z masłem, wędzonką i kiełbasą z szynki, sałatą i ogórkiem kwaszonym, herbatka miętowa, gruszki.

Piątek

10.11

Płatki kukurydziane na mleku, chałka z masłem, ciemne pieczywo z szynką z indyka i pomidorem herbatka z cytryną, jabłka.

 

                                                      JADŁOSPIS  / PAZDZIERNIK + LISTOPAD  /2017

 

OBIAD

PODWIECZOREK

23.10

 ZUPA KRUPNIK ,MAKARON  Z SEREM I TRUSKAWKAMI     ( ŻRODŁO BIAŁKA SER BIAŁY  )

PIECZYWO , MASŁO , POMIDOR ,WĘDLINA

 

24.10

ZUPAM KREM Z BIAŁYCH WARZYW ,KASZA GRYCZANA  ,SZYNKA DUSZONA  SUR. Z OGÓRKA KISZ. ( ZRÓDŁO BIAŁKA DRÓB )

HERBATNIKI  + BANAN 1  SZT.

25.10

ZUPA JARZYNOWA ,PULPETY WP. W SOSIE WŁ. ,ZIEMNIAKI PURE , BROKUŁA PAROWANA  ( ZRÓDŁO BIAŁKA WP.)

JOGURT NATURALNY Z OWOCAMI

26.10

ZUPA KAPUSNIAK   , UDZIKI Z KURCZAKA ,RYŻ  ,MARCHEWKA GOT.   ( ZRÓDŁO BIAŁKA  SER .  ) 

GALARETKA OWOCOWA  ,CIASTKO KRUCHE

 

27.10

ZUPA ZACIERKOWA  ,  ZIEMNIAKI ,PALUSZKI RYBNE 3 SZT PORCJA SUR. Z KISZONEJ ( RYBA)

 

TWAROŻEK NATURALNY ,GORZKA CZEKOLADA  KRAKERSY

30.10

ZUPA KREM Z BROKUŁ  ,SPAGHETTI Z MIĘSEM WOŁ-WIEPRZ.    ( ZRÓDŁO WP.+ WOŁ. )

WĘDLINA ,BUŁKA WROCŁAWSKA, MASŁO,OGÓREK ŚWIEŻY 

31.10

ROSÓŁ Z MAKARONEM , PIERŚ W SOSIE WŁ.KASZA JAGLANA , BUKIET WARZYW ( ZRÓDŁO BIAŁKA KURCZAK )

RYŻ Z JABŁKIEM  I ANANASEM

02.11

 ZUPA JARZYNOWA , GULASZ WOŁOWY  ,KASZA GRYCZANA ,SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z PEKIŃSKĄ ( ZDRÓDŁO BIAŁKA WOŁ.  )

KOKTAJL ŚLWKOWO – TRUSKAWKOWY

03.11

ZUPA RYŻOWA , LENIWE KLUSKI Z MASŁEM I SUR. Z MARCHEWKI

KISIEL Z JABŁKIEM , PLACEK DROŻDZOWY

06.11

ZUPA KREM Z GROSZKU ZIELONEGO  , SCHAB DUSZONY , ZIEMNIAKI ,KAP.  GOT.   ( ZRÓDŁO BIAŁKA WP. )

MAKARON Z SOSEM TRUSKAWKOWYM

07.11

ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI , PIECZEŃ DROBIOWA ,RYŻ , SUR. Z PEKIŃSKIEJ   ( ZRÓDŁO BIAŁKA DRÓB. )

BUŁKA KAJZERKA ,MASŁO , SER BIAŁY  BEZ SZCZYPIORKU

08.11

 ZUPA ZACIERKOWA ,PIEROGI Z MIĘSEM  , SUR. Z MARCHEWKI ( ZRODŁO BIAŁKA SER BIAŁY )

MUS OWOCOWY NA JOGURCIE NATURALNYM

09.11

 ZUPA KREM Z  WARZYW , UDZIKI  Z KURCZAKA PIECZONE , ZIEMNIAKI , SUR. Z CZERWONEJ KAP. ( ZRODŁO BIAŁKA DRÓB. )

SZARLOTKA DOMOWA

10.11

ZUPA BIAŁY BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI , FILET RYBNY SMAŻONY W MĄCE KUKURYDZIANEJ  ,ZIEMNIAKI  , SUR. Z KISZ. KAPUSTY. ( ZRÓDŁO BIAŁKA RYBA )

SAŁATKA ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW