Jadłospisy

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 09.04 do 20.04.2018

 

DATA

II   ŚNIADANIE

Poniedziałek 09.04

PIECZYWO ZAPIEKANE Z SEREM ŻÓŁTYM, SZYNKĄ I SZCZYPIORKIEM, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.

Alergeny (1,7,11).

Wtorek    

10.04

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM , JAJKIEM GOTOWANYM, RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM, KAWA INKA NA MLEKU, JABŁKA. Alergeny (1,3, 7,11).

Środa

11.04

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PÓŁMISEK WĘDLIN, SERÓW, BUKIET WARZYW, MARCHEWKA DO POCHRUPANIA.

 Alergeny (1,7,11).

Czwartek

12.04

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PASTĄ Z TUŃCZYKA, SZYNKĄ Z INDYKA I  POMIDOREM, HERBATA Z CYTRYNĄ, POMARAŃCZE.
Alergeny (1,3,11).

Piątek

13.04

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SERKIEM WANILIOWYM, HERBATKA MALINOWA, JABŁKA.
Alergeny (1, 7,11).

Poniedziałek

16.04

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PASZTETEM PODLASKIM, OGÓRKIEM , KIEŁBASĄ Z SZYNKI I SAŁATĄ, HERBATA Z CYTRYNĄ , POMARAŃCZE.

Wtorek

17.04

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM I POMIDOREM,  PARÓWKA NA GORĄCO , HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.

Alergeny (1,6, 7,11).

Środa

18.04

PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z JABŁKIEM I CYNAMONEM, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTYM, RZODKIEWKĄ, HERBATKA OWOCOWA, MANDARYNKI.

Alergeny (1, 7, 11).

Czwartek

19.04

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PÓŁMISEK SERÓW, I WĘDLIN, BUKIET WARZYW, HERBATA Z CYTRYNĄ, KALAREPA DO POCHRUPANIA.

Alergeny (1, 7, 11).

Piątek

20.04

ZACIERKI NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SERKIEM ŚMIETANKOWYM Z KLEKSEM DŻEMU, HERBATA OWOCOWA, JABŁKA.Alergeny (1, 7, 11).

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa,) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

JADŁOSPIS /DEKADA 10 DNIOWY /KWIECIEŃ 2018

 

 

 

OBIAD

PODWIECZOREK

09.04

 ZUPA RYŻOWA Z WARZYWAMI , MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE(ZRÓDŁO BIAŁKA MIĘSO (ŹRÓDŁOBIAŁKA WP+WOŁ)

PIECZYWO ,WĘDLINA ,MASŁO

 

10.04

ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI , ZIEMNIKAKI ,PIERŚ W CIEŚCIE ,SUR. Z SAŁ. LODOWEJ Z WINEGRETTE

 (ŻRÓDŁO BIAŁKA DRÓB )

BANAN + JABŁKO

11.04

ZUPA  ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI  ,KASZA GRYCZANA ,GULASZ WP. OGÓREK KISZONY

 ( ZRÓDŁO BIAŁKA WP.)

BUDYŃ ŚMIETANKOWY ,CIASTKA KRUCHE  

12.04

ZUPA POMIDOROWA Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI , ZIEMNIAKI , DEVOLAY , FASOLKA SZPARAGOWA  (ZRÓDŁO BIAŁKA DRÓB)

RYŻ Z TRUSKAWKAMI

 

13.04

ZUPA  BIAŁY BARSZCZ , PALUSZKI RYBNE 3 SZT. NA PORCJĘ , ZIEMNIAKI ,MARCHEWKA GOT.

( ZRÓDŁO BIAŁKA RYBA )

TWAROŻEK ,GORZKA CZEKOLADA , KRAKERSY

16.04

ZUPA ZACIERKOWA , ZIEMNIAKI ,SCHAB DUSZONY BUKIET WARZYW PAROWANYCH

 ( ZRÓDŁO BIAŁKA WP. )

JOGURT  NATURALNY Z BANANEM ( MUS )

17.04

ZUPA BROKUŁOWA  ,POTRAWKA Z  KURCZAKA MAKARON DURUM  SUR. KAP. PEKIŃSKIEJ

( ZRÓDŁO BIAŁKA DRÓB ) .

CIASTO DROŻDZOWE Z MASŁEM I DZEMEM WISNIOWYM

18.04

ZUPA OGÓRKOWA ,KOTLECIKI RYBNE PANIEROWANE , ZIEMNIAKI , SUR. Z KISZONEJ KAP.

(ZRÓDŁO BIAŁKA RYBA ).

SAŁATKA OWOCOWA

19.04

 ZUPA ROSÓŁ  Z MAKARONEM , SZYNKA W SOSIE WŁ. KASZA WIEJSKA , BURACZKI GOT.

 ( ZDRÓDŁO BIAŁKA WP. )

KISIEL Z JABŁKIEM , HERBATNIKI

20.09

ZUPA JARZYNOWA  , KLUSKI LENIWE OKRASZONE MASŁEM ,SURÓWKA Z MARCHEWKI

( ZRÓDO BIAŁKA SER)  .

 PIECZYWO , WĘDLINA ,MASŁO ,POMIDOR .