Jadłospisy

 

JADŁOSPIS OD DNIA 13.05.19 DO 24.05.19

 

DATA

II ŚNIADANIE

Poniedziałek

13.05.19

PIECZYWO ZAPIEKANE Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTYM, SZYNKĄ I SZCZYPIORKIEM, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.

Alergeny(1,7, 11).

Wtorek
14.05.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, JAJKIEM GOTOWANYM Z RZODKIEWKĄ, SEREM ŻÓŁTYM I POMIDOREM,KAKAO, JABŁKA I BANANY. Alergeny (1,3,7,11).

Środa

15.05.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM , PÓŁMISEK WĘDLIN I SERÓW, BUKIET WARZYW, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.
Alergeny (1,7, 11).

Czwartek

16.05.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SAŁATĄ I SCHABEM, PASTĄ Z TUŃCZYKA ZE SZCZYPIORKIEM, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA .Alergeny(1,3,7).

Piątek

17.05.19

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, CHAŁKA Z MASŁEM I MIODEM, BUŁKA Z SEREM MOZZARELLĄ I POMIDOREM, HERBATA OWOCOWA, JABŁKA I WINOGRONO. Alergeny (1,7,11).

Poniedziałek

20.05.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SZYNKĄ I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, PASZTETEM Z DROBIUI POMIDOREM, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA .

Alergeny(1,7, 11).

Wtorek

21.05.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM , TWAROŻKIEM Z RZODKIEWKĄ, SER ŻÓŁTY, KAWA NA MLEKU, JABŁKA I BANANY.
Alergeny (1,3, 7, 11).

Środa

22.05.19

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PÓŁMISEK WĘDLIN I SERÓW, BUKIET WARZYW, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.
Alergeny (1,7, 11).

Czwartek

23.05.19

KANAPKI Z PIECZYWA MIESZANEGO , SAŁATĄ, SZYNKĄ Z INDYKA OGÓRKIEM ŚWIEŻYM, KIEŁBASĄ Z SZYNKI,POMIDOREM, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA I GRUSZKI. Alergeny (1,7,11)

Piątek

24.05.19

ZACIERKI NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PASTĄ JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, SEREM MOZZARELLA I POMIDOREM, HERBATA OWOCOWA, KALAREPA DO POCHRUPANIA. Alergeny (1,7,11).

 

 

 

 

 

 

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa,) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS MAJ 13-24 /2019

 

OBIAD

ZUPA

PODWIECZOREK

13.05

NALEŚNIKI Z SEREM Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

BIAŁKO ( SER B.)

SZCZAWIOWA Z ZIEMNIAKAMI

 

BANAN + DROŻDŻÓWKA

14.05

UDZIKI W SOSIE (BIAŁKO DRÓB)

ZIEMNIAKI

SUR. Z PEKIŃSKIEJ

RYŻANKA

GALARETKA + BISZKOPTY

15.05

GOŁĄBKI W POM.( BIAŁKO WP.)

ZIEMNIAKI

KALAFIOR GOT.

 

POMIDOROWA Z RYŻEM

PIECZYWO ,WĘDLINA ,MASŁO ,OGÓREK ZIELONY

16.05

PIERŚ W JAJKU , (BIAŁKO DRÓB)

ZIEMNIAKI

SUR. Z BIAŁEJ KAP.

 

OGÓRKOWA

 

 

MUS OWOCOWO-JOGURTOWY

 

 

17.05

PIEROGI Z SEREM ,(BIAŁKO SER.)

ZE ŚMIETANĄ 18%

JARZYNOWA

KISIEL + JABŁKO

20.05

KOTLET MIELONY(BIAŁKO WP.)

ZIEMNIAKI PUREE

KAPUSTA MŁODA GOT.

 

ROSÓŁ Z MAKARONEM

DROŻDŻÓWKA I JABŁKO

21.05

GULASZ DROB. (BIAŁKO DRÓB )

RYŻ

SUR. Z MARCHEWKI

PAZIBRODA

GRUSZKA + BISZKOPTY

22.05

SZYNKA DUSZONA.(BIAŁKO WP.)

KOPYTKA

SAŁ. SZWEDZKA Z KUKURYDZĄ

 

BARSZCZ CZERWONY

RYŻ Z JABŁKIEM

23.05

MAKARON PENNE ,CARBONARA

Z BOCZKIEM ( BIAŁKO WP.)

KALAFIOROWA

PIECZYWO , TWAROŻEK ,MASŁO

24.05

MIRUNA SMAŻONA W MĄCE (BIAŁKO RYBA)

ZIEMNIAKI PURRE

MARCHEWKA GOT.

 

BIAŁY BARSZCZ

MAKARON ŚWIDERKI Z OWOCAMI