Jadłospisy

 

JADŁOSPIS OD DNIA 25.05.20 DO 29.05.20

 

DATA

II ŚNIADANIE

Poniedziałek
25.05.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, POLĘDWICĄ I POMIDOREM, PASZTETEM PODLASKIM I OGÓRKIEM ZIELONYM. HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA.
Alergeny (1,7, 11).

Wtorek

26.05.20

RACUCHY Z JABŁKIEM, HERBATA OWOCOWA, BANANY
Alergeny (1,3,7, 11).

środa

27,05.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM I POMIDOREM, JAJECZNICA , JABŁKA, HERBATA Z CYTRYNĄ Alergeny(1,3,7,11)

Czwartek

28.05.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM SEREM ŻÓŁTYM I RZODKIEWKĄ, WĘDLINĄ I OGÓRKIEM ZIELONYM, HERBATA Z CYTRYNĄ, , MORELE

Piątek

29.05.20

PŁATKI OWSIANE NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SERKIEM WANILJOWYM, HERBATA OWOCOWA GRUSZKI

. Alergeny (1,7,11).

 

 

 

 

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa,) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

 

JADŁOSPIS 25.05-29.05/ 2020

 

 

OBIAD

ZUPA

PODWIECZOREK

25.05

- NUGGETSY KURCZAKA ,

- ZIEMNIAKI, SUR. Z PEKIŃSKIEJ

- ŹRÓDŁO BIAŁKA (DROB.)

-

RYŻANKA Z

WARZYWAMI

- MUS JOGUTROWO-OWOCOWY

 

26.05

-KOTLET MIELONY

- MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM

ZIEMNIAKI

- ŻRÓDŁO BIAŁKA( WP.)

 

ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI

PŁATKI KUKURYDZIANE Z JOGURTEM

 

27.05

- PIEROGI Z SEREM

- SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

- ŹRÓDŁO BIAŁKA (SER. )

KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI

- BANAN

28.05

- GULASZ WP.

- KASZA BULGUR

- SAŁATA ZE ŚMIETANĄ

- ŹRÓDŁO BIAŁKA (WP.)

OGÓRKOWA

Z ZIEMNIAKAMI

I WARZYWAMI

 

- DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM

 

 

29.05

- PALUSZKI RYBNE

- ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM

- MARCHEWKA Z GROSZKIEM

-ŹRÓDŁO BIAŁKA (RYBA .)

 

POMIDOROWA

Z RYŻEM

 

- JABŁKO

- HERBATNIKI

 

 

 

 

 

 

 

J