Jadłospisy

 

 

JADŁOSPIS OD DNIA 12.10.20 DO 23.10.20

DATA

ŚNIADANIE

Poniedziałek

12.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, Z SZYNKĄ I POMIDOREM, INDYKIEM MAŚLANYMI OGÓRKIEM ZIELONYM, HERBATA Z CYTRYNĄ . JABŁKA

Alergeny (1,7,11).

Wtorek
13.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SERKIEM WANILIOWYM, SEREM MOZZARELLA I POMIDOREM, JAJKIEM GOTOWANYM NA TWARDO ZE SZCZYPIORKIEM, KAKAO, GRUSZKI

Alergeny (1,3,7,11).

Środa
14.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM KIEŁBASĄ DĘBICKĄ, SAŁATĄ I OGÓRKIEM ZIELONYM, SCHABEM I PAPRYKĄ. HERBATA OWOCOWA, ŚLIWKA WĘGIERKA Alergeny (1,7,11).

Czwartek

15.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM I POMIDOREM, PARÓWKA NA GORĄCO. HERBATA Z CYTRYNĄ, WINOGRONO

Alergeny(1,7,11)

Piątek

16.10.20

PŁATKI OWSIANE NA MLEKU, CHAŁKA Z MIODEM, PIECZYWO CIEMNE Z SEREM ŻÓŁTYM I POMIDOREM, HERBATA OWOCOWA, BANANY

Alergeny(1,7, 11)

Poniedziałek

19.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM POLĘDWICĄ SOPOCKĄ I OGÓRKIEM ZIELONYM, KIEŁBASĄ Z SZYNKI I PAPRYKĄ, SEREM ŻÓŁTYM I POMIDOREM. HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKA I MARCHEWKA DO POCHRUPANIA

Alergeny(1,7, 11).

Wtorek

20.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM ,SERKIEM ŚNIADANIOWYM Z KEKSEM DŻEMU, SEREM ŻÓŁTYM I POMIDOREM, KAWA INKA, WINOGRONO

Alergeny(1,7, 11).

Środa

21.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM PASZTETEM PIECZONYM Z OGÓRKIEM ZIELONYM, SAŁATĄ, KIEŁBASĄ PODSUSZANĄ, POMIDOREM. HERBATA OWOCOWA, GRUSZKI

Alergeny(1,7, 11)

Czwartek

22.10.20

PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM PASTĄ JAJECZNĄ Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM, SZYNKĄ WYKWINTNĄ I OGÓRKIEM ZIELONYM. HERBATA Z CYTRYNĄ, BANANY

Alergeny(1,3,7, 11)

Piątek

23.10.20

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, BUŁKA Z DŻEMEM WIŚNIOWYM, PIECZYWO CIEMNE Z SEREM ŻÓŁTYM I POMIDOREM, HERBATA OWOCOWA, JABŁKO

Alergeny(1,7, 11)

 

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa,) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

 

JADŁOSPIS 12-23/10/ 2020

 

 

 

 

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

12.10

ZACIERKOWA Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI

- SPAGHETTI

- Z MIĘSEM WP. I SEREM

- SUR. Z SAŁ. LODOWEJ

- ŹRÓDŁO BIAŁKA ( WP.)

- HERBATNIKI

- KISEL Z JABŁKIEM

 

13.10

POMIDOROWA Z WARZYWAMI I RYŻEM

 

- PIEROGI Z MIESEM

- OKRASZONE CEBULKĄ

- ŹRÓDŁO BIAŁKA( DRÓB.)

- PIECZYWO, MASŁO

- OGÓREK KISZ.

- PASZTET

14.10

JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI

- KLUSKI LENIWE

SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

- (ŻRÓDŁO BIAŁKA SER)

- CIASTKA FRANCUSKIE

- JABŁKO

 

15.10

KAPUŚNIAK Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI

 

- GULARZ WARZYWNY

- RYŻ

- SUR. Z CZERWONEJ KAP.

- ŹRÓDŁO BIAŁKA ( WARZ.)

- MAKARON WSTĄŻKA

- TRUSKAWKI

 

 

16.10

KREM Z MARCHEWKI Z GRZANKAMI

- NALEŚNIKI Z SEREM

- MUS JOGURTOWO-OWOCOWY

- ŹRÓDŁO BIAŁKA ( SER )

 

- DROŻDZOWE Z MASŁEM

- GRUSZKA

 

19.10

ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI

- GULASZ DROBIOWY

- KASZA BULGUR

- OGÓREK KISZONY

-ŹRÓDŁO BIAŁKA (DRÓB.)

 

- BUDYŃ Z MALINAMI

- JABŁKO

 

 

20.10

KRUPNIK Z WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI

- PIECZEŃ RZYMSKA

- KASZA JĘCZMIENNA

-SUR. Z BURACZKÓW

- JOGURT NATURALNY

- BANAN

21.10

BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI

PIEROGI Z SEREM

- I TRUSKAWKAMI

( ŹRÓDŁO BIAŁKA SER.)

- PIECZYWO RYŻOWE

- MASŁO, KONFITURA OWOCOWA

 

22.10

ROSÓŁ Z MAKARONEM

- SCHABOWY

- ZIEMNIAKI PUREE

- MIZERIA

(ŹRÓDŁO BIAŁKA SER .)

- CIASTO POMARAŃCZOWE

- ŚLIWKA

 

23.10

ROSÓŁ Z MAKARONEM

OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI

- MIRUNA W MĄCE KUKURYDZIANEJ

- RYŻ GOT

- MARCHEWKA Z GROSZKIEM

- ŹRÓDŁO BIAŁKA ( RYBA )

- MUS Z KASZY JAGLANEJ OWOCAMI I JOGURTEM